Nasional Golongan pendidik terus berbakti & laksana amanah untuk anak-anak Malaysia

Golongan pendidik terus berbakti & laksana amanah untuk anak-anak Malaysia

8

KUALA LUMPUR: Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berharap golongan pendidik akan terus berbakti dan melaksanakan amanah yang diberikan untuk anak-anak Keluarga Malaysia.

Bersempena sambutan Hari Guru hari ini, beliau berkata, tanggal 16 Mei merupakan hari yang cukup bermakna buat warga pendidik atas jasa dan pengorbanan mereka dalam mendidik anak bangsa.

“Guru umpama pelita yang menerangi kehidupan sepanjang hayat. Onak dan ranjau tetap ditempuhi dengan tenang.

“Selamat Hari Guru saya ucapkan kepada semua insan yang bergelar guru. Jangan pernah lelah menjadi pelita bagi Keluarga Malaysia,” katanya menerusi hantaran di laman Facebook beliau hari ini dengan turut memuat naik poster ucapan Hari Guru.

Ismail Sabri berkata, tema sambutan Hari Guru pada tahun ini iaitu ‘Guru Tunjang Sekolah Sejahtera’ bertepatan dengan komitmen mereka untuk sentiasa memberikan yang terbaik dalam melahirkan pewaris generasi masa depan negara.

Majlis pelancaran Sambutan Hari Guru Peringkat Kebangsaan Kali Ke-51 Tahun 2022 diadakan di Universiti Malaysia Kelantan (UMK). -BERNAMA

Previous articleKapal udara China catat rekod dunia
Next articleJangan perkecilkan usaha seorang guru, hargai pengorbanan mereka – Dato Sri Alexander
Sarawak News merupakan sebuah platform berita yang memaparkan berita, informasi dan maklumat mutakhir yang berlaku di Sarawak Bumi Kenyalang. Semestinya ianya benar, betul dan sahih hanya untuk rakyat Sarawak

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here