Nasional Kerajaan beri jaminan ambil tindakan ke atas Tommy Thomas

Kerajaan beri jaminan ambil tindakan ke atas Tommy Thomas

5

KUALA LUMPUR: Kerajaan memberi jaminan untuk mengambil tindakan terhadap bekas Peguam Negara, Tommy Thomas, jika terbukti ada kesalahan dikesan, kata Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

Perdana Menteri berkata, pasukan petugas khas yang ditubuhkan pada Oktober tahun lalu sedang mengambil tindakan termasuk memanggil pihak yang terbabit.

“Kabinet bersetuju menubuhkan pasukan petugas khas bagi menyiasat pendedahan buku bekas Peguam Negara, Tommy Thomas dan pasukan petugas khas sedang mengambil tindakan termasuk memanggil saksi serta semua pihak terbabit.

“Laporan interim akan dibentang bulan depan. Saya memberi janji kepada perwakilan, jika ada kesalahan dikesan, saya akan pasti ambil tindakan terhadap Tommy Thomas,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika menyampaikan ucapan penggulungan pada Perhimpunan Agung UMNO 2021 di Pusat Dagangan Dunia Kuala Lumpur (WTCKL) hari ini.

Ismail Sabri berkata, jaminan itu antara enam perkara yang diputuskan dalam mesyuarat Majlis Kerja Tertinggi (MKT) UMNO pada 27 Ogos lalu dan dilaksanakannya dengan dukungan rakan UMNO dalam Kabinet. -BERITA HARIAN

Previous articleSarawak ikut peralihan ke fasa endamik 1 April ini
Next articleMalaysia tidak layan sebarang tuntutan ke atas Sabah
Sarawak News merupakan sebuah platform berita yang memaparkan berita, informasi dan maklumat mutakhir yang berlaku di Sarawak Bumi Kenyalang. Semestinya ianya benar, betul dan sahih hanya untuk rakyat Sarawak

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here