Tempatan

LCDA serah sumbangan zakat perniagaan berjumlah RM2,105,307

KUCHING: Lembaga Pembangunan dan Lindungan Tanah (LCDA) telah menyerahkan sumbangan zakat perniagaan berjumlah RM2,105,307 kepada Tabung Baitulmal Sarawak (TBS) dalam Majlis Iftar Darul Hana 2023 di Pusat Konvensyen Borneo Kuching (BCCK) di sini pada Selasa. 

Sumbangan disampaikan Pengurus Besar LCDA Datu Monaliza Zaidel kepada Pengurus Besar TBS Datu Abang Mohd Shibli Abang Mohd Nailie dan disaksikan Premier Sarawak Datuk Patinggi Tan Sri Abang Johari Tun Openg.

Pada majlis itu, Premier Sarawak dan isteri Datuk Amar Juma’ani Tuanku Bujang turut menyantuni 101 anak yatim dan orang kurang upaya dari 13 buah kampung dalam kawasan projek Darul Hana, dengan menyampaikan ‘Sumbangan Hari Raya’ berjumlah RM10,100.

Acara ini merupakan sebahagian daripada tanggungjawab sosial korporat (CSR) tahunan LCDA untuk memberi sumbangan kepada masyarakat dengan harapan ia dapat meringankan beban mereka yang tidak bernasib baik pada bulan puasa ini.

Turut sama hadir Timbalan Menteri Utiliti dan Telekomunikasi Datuk Dr Abdul Rahman Junaidi, Ahli Lembaga Pengarah LCDA dan kumpulan syarikatnya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *