Nasional

PERODUA perkenal Pakej Auto Rahmah bagi pemilik Axia, Bezza

KUALA LUMPUR: PERODUA memperkenalkan pakej servis khas kepada pemilik Axia dan Bezza sempena sambutan Aidilfitri ini. 

Pakej ini bertujuan mengurangkan impak kenaikan harga barangan dan dalam masa yang sama mempromosikan perkhidmatan penyelenggaraan kenderaan dan keselamatan yang terbaik untuk pemilik kenderaan itu. 

Menerusi kenyataan PERODUA pada Rabu, ia adalah maklum balas kepada pakej Auto Rahmah yang baru dilancarkan oleh Kementerian Pelaburan, Perdagangan dan Industri (MITI) di bawah program Payung Rahmah bagi mengurangkan beban kos hidup yang ditanggung oleh rakyat.

“Pakej servis khas ini, yang dikenali sebagai Perodua Auto Rahmah 2023 ini terdiri daripada diskaun 30 peratus untuk jumlah keseluruhan dalam satu invois bagi alat ganti dan kos buruh.

“Bagi melayakkan diri untuk kempen ini, pemilik Axia dan Bezza dikehendaki membuat janji temu di pusat servis PERODUA yang berhampiran. Kempen ini akan berlangsung mulai 12 April hingga 15 Mei, 2023,” katanya.

Sementara itu, Menteri Pelaburan, Perdagangan dan Industri, Tengku Datuk Seri Zafrul Abdul Aziz berkata, beliau menyambut baik usaha yang dibuat PERODUA dalam meringankan beban rakyat dengan menawarkan diskaun untuk penyelenggaraan kenderaan di pusat servis rasminya.

“Hari ini, pemilikan kenderaan telah menjadi satu keperluan. Sehubungan itu, kos pemilikan kenderaan seperti pinjaman, perbelanjaan bahan api, tol dan penyelenggaraan juga menjadi antara komponen utama perbelanjaan isi rumah rakyat Malaysia.

“Kami berharap jenama kenderaan lain juga akan turut mengikuti langkah PERODUA bagi membantu memastikan keselamatan pemilik kenderaan dan mereka yang tersayang semasa berada di jalan raya, terutamanya menjelang musim perayaan Aidilfitri yang bakal tiba.

“Adalah menjadi keutamaan kerajaan untuk mencari kaedah yang terbaik dalam mengurangkan kesan kenaikan harga dan MITI sedang memanfaatkan peranannya untuk mencapai objektif itu,” katanya. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *