Sukan Sekadar tempat kelima acara 3m dan 10m berpasukan campuran

Sekadar tempat kelima acara 3m dan 10m berpasukan campuran

5

GANDINGAN penerjun negara Datuk Pandelela Rinong dan Ooi Tze Liang hanya mampu menduduki tempat kelima dalam acara 3 meter (m) dan 10m berpasukan campuran pada Kejohanan Dunia 2022, lewat malam, semalam.

Acara yang merupakan gabungan platform 10m dan papan anjal 3m itu menyaksikan Pandelela-Tze Liang mengumpul 350.25 mata di Arena Duna di Budapest, Hungary.

Penerjun China memenangi acara itu apabila juara Olimpik dan dunia Quan Hongchan dan rakan Bai Yuming mengumpul 391.40 mata secara keseluruhan untuk meraih pingat emas ke-100 China dalam Kejohanan Dunia itu.

Pasangan Perancis Alexis Janard-Jade Gillet (358.50) dan penerjun Great Britain, Andrea Spendolini Sirieix-James Heatly (357.60), masing-masing membawa pulang perak dan gangsa.

Dalam acara 3m papan anjal campuran kemudiannya, Muhammad Syafiq Puteh-Ng Yan Yee berakhir di tempat ketujuh dengan 275.46 mata.

China sekali lagi mengungguli podium menerusi Lin Shan-Zhu Zifeng (324.15), diikuti oleh penerjun Itali Chiara Pellacani-Matteo Santoro (293.55) dan James Heatly-Grace Reid (287.61).-BERNAMA

Previous articleKehabisan stok punca bekalan minyak masak polibeg 1 kg berkurangan di pasaran
Next articleMedia perlu kongsi maklumat tepat usaha kerajaan tangani pelbagai isu ekonomi – PM
Sarawak News merupakan sebuah platform berita yang memaparkan berita, informasi dan maklumat mutakhir yang berlaku di Sarawak Bumi Kenyalang. Semestinya ianya benar, betul dan sahih hanya untuk rakyat Sarawak

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here